Show Bizniz – AV OCH MED SARA SOMMERFELD

Med allvar, humor och självironi berättar skådespelaren Sara Sommerfeld sin personliga historia. En underhållande föreställning om arv och skådespelardrömmar där Sara bjuder på ett potpurri av roller som hon tidigare spelat: från texter av Shakespeare, Molière och Lars Norén, till sånger från musikalen Grease, Annie get your gun och Spelman på taket.

Pris

450 kr

Tider

Längd ca 1 h 40 min, ingen paus

Åldersgräns

18 år, 13 år med målsman

”För att vara glittershow är det allvarsamt. För att vara allvar är det häpnadsväckande komiskt, musikaliskt, självironiskt, kärleksfullt, aggressivt och medvetandehöjande. Det är också skickligt skådespeleri och välgjord show.”
/DN Ingegärd Waaranperä

”Starkt när Sommerfeld showar”
/SvD Sara Granath

Om uppsättningen

Med allvar, humor och självironi berättar skådespelaren Sara Sommerfeld sin personliga historia. En underhållande föreställning om arv, skådespelardrömmar och sökandet efter ett av Sveriges nationella minoritetsspråk. En allmängiltig berättelse om hur lika vi människors är – oavsett kulturell bakgrund.

Sara bjuder på ett potpurri av roller som hon tidigare spelat: från texter av Shakespeare, Molière och Lars Norén, till sånger från musikalen Grease, Annie get your gun och Spelman på taket.

Föreställningen spelas på svenska och jiddisch. All jiddisch textas till svenska så att ALLA kan förstå.

Sara Sommerfeld är verksam som skådespelare inom film, TV, teater och radioteater sedan 1989 och är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg 1997 – 2001. Guldbaggenominerad, pris som Bästa kvinnliga skådespelare vid Nordiska Filmfestivalen i Haugesund och inbjuden till Teaterbiennalen.

Sara har medverkat i ett 50-tal film- och TV produktioner, samt spelat ett 20-tal huvudroller på exempelvis Stockholms Stadsteater, Göteborgs stadsteater och Malmö Dramatiska Teater. Senast kunde man se Sara i den kvinnliga huvudrollen i Rain man på Oscarsteatern samt som Indras dotter i Ett drömspel på Örebro teater.

Föreställningen produceras av Sara Sommerfeld AB med stöd av Kulturrådet. www.sarasommerfeld.com

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Dragspel & keyboard: Miriam Oldenburg • Regi & manusbearbetning: Judith Hollander
Ljusdesign: Per Larsson • Regiassistent & produktionsledare: Alma-Clara Schubert
Manuskonsult: Marianne Ahrne • Scenografi & kostym: Nils Harning
Koreografi: Anna Ståhl • Mask: David M Julio • Sånginstudering: Anna Eiding •
Översättning: Ben Auerbach & Salomon Schulman • Karaokevideo: Robert Andersson/Chirano
• Affischfoto: Peter Knutson • Föreställningsfoton: Anna Hylander